fbpx
« overzicht

Vaste tentoonstelling

  1. Home »
  2. Zien en Doen »
  3. Tentoonstellingen »
  4. Vaste tentoonstelling

Vaste tentoonstelling

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd…

Hoe voelt het eigenlijk om opgesloten te zitten? Probeer het zelf! In het Gevangenismuseum vind je een oud cachot, slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in! Bekijk je de zaak liever van de andere kant? Neem dan plaats op de stoel van de rechter in onze rechtbank. Wat wordt jouw vonnis?

Wil je weten hoe het er tegenwoordig in de gevangenis aan toe gaat, bekijk dan onze nieuwste presentatie ‘Het Staathotel’. Je maakt kennis met vijf personen die een misdaad hebben begaan en volgt hen tijdens hun arrestatie, veroordeling en gevangenschap. Wat gebeurt er als je een misdaad pleegt? Hoe ziet zo’n proces eruit? En hoe leef je binnen de gevangenismuren? Het Staathotel laat het je zien!

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl