fbpx
« overzicht

Rode Pannen

De Rode Pannen

In verband met de Corona maatregelen zijn rondleidingen in de Rode Pannen tijdelijk niet mogelijk 

Hoe ziet een echte gevangenis er van binnen uit? En hoe voelt het om in de gevangenis te zitten? Je ontdekt het in de Rode Pannen, een gevangenis naast het Gevangenismuseum. De rondleidingen worden gegeven van dinsdag t/m zondag.

Samen met een ervaren gids, neem je een kijkje in onder andere de cellen, de isoleerafdeling en de luchtkooi. De gids vertelt hoe de gevangenen woonden en werkten, hoe het dagelijks leven tussen de gevangenismuren eruit zag en welke spannende dingen er gebeurden.

Ook hoor je meer over de rijke geschiedenis van de Rode Pannen, dat in 1860 werd gebouwd als onderkomen voor verpleegden en gedetineerden. In 1940 kwam het cellengebouw erbij en werden de cellen gevuld met gevangenen uit heel Nederland. Sommigen zaten er maar kort, anderen bleven langer. Op 31 maart 2008 verliet de laatste gevangene de Rode Pannen.

Wil je nog meer te weten komen over de Rode Pannen? Ga dan mee met de rondleiding! Informeer bij de kassa van het Gevangenismuseum naar de tijden en beschikbaarheid. Reserveren is niet mogelijk.

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl