fbpx
« overzicht

Bajestijd

  1. Home »
  2. Scholen »
  3. Voortgezet Onderwijs »
  4. Bajestijd

Tijdens ‘Bajestijd’ maken je leerlingen spelenderwijs kennis met de collectie van het Gevangenismuseum en verwerven ze inzicht in de geschiedenis van het opsluiten van vroeger tot nu. Het programma bestaat uit een onderdeel in het museum en een onderdeel in voormalig strafgevangenis ‘De Rode Pannen’. In het museum ontvangen leerlingen opdrachten via WhatsApp van hun eigen docenten. Ze gaan in groepjes op zoek naar de antwoorden. Deze sturen ze in de vorm van tekst, foto, audio of film terug. De docent geeft direct feedback.
In De Rode Pannen krijgen de leerlingen een korte rondleiding, gevolgd door een quiz. Wat weten ze inmiddels over gevangenisstraf vroeger en nu?

Groep
Onderbouw VMBO
Maximaal 50 leerlingen per keer

Kosten
€ 8,00 p.p.

Een buitenkansje! Ook voor dit schooljaar geldt een speciale vervoersregeling. Voor €1,75 per leerling worden je leerlingen naar het Gevangenismuseum vervoerd. Organisatie is in handen van Kunst en Cultuur Drenthe. Deze regeling geldt alleen voor klas 1 en 2 van het vmbo en praktijkonderwijs van VO-scholen in Drenthe. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van K&C: https://www.kunstencultuur.nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs/culturele-mobiliteit-vmbo-drenthe

Duur
Voorbereiding in de klas: 15 minuten
Museumbezoek: 120 minuten
Totaal: 2 uur en 15 minuten

Begeleiding in het museum
De leerlingen worden begeleid door ervaren museumdocenten. Ook de docenten worden tijdens het programma ingezet; zij sturen de leerlingen in het museum aan via WhatsApp en begeleiden de leerlingen naar de Rode Pannen. Gezien de intensiteit van het programma vragen we om één schoolbegeleider per 10 leerlingen.
We verzoeken ook met klem om docenten die de leerlingen kennen.

Bajestijd sluit aan bij de volgende kerndoelen
Mens en maatschappij: 36, 37, 39, 40, 46.

Voorbereiding op school
Het programma begint met een korte, maar noodzakelijke voorbereiding op school. De instructie hiervoor kun je hieronder downloaden. Als de groepen goed zijn voorbereid en volgens de instructie ingedeeld, scheelt dat een hoop tijd.

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl