fbpx

Scholen

  1. Home »
  2. Scholen

Een praatje maken met een ex-gedetineerde, kijken in een echte gevangenis of rondlopen in het bijzondere dorp Veenhuizen: een bezoek aan het Gevangenismuseum brengt lesstof tot leven.  Het Gevangenismuseum biedt educatieve projecten voor basis- en voortgezet onderwijs, mbo- en hbo-opleidingen. Benieuwd naar ons educatieve aanbod? Bekijk het hieronder en stel jouw bezoek samen.

Onze lesprogramma’s voor groep 1 t/m 8 sluiten aan bij de kerndoelen van verschillende vakken. Ze zijn vakoverstijgend en kunnen zelfs de lesstof vervangen. Wil je jullie bezoek aan het Gevangenismuseum nog leuker maken? Breid het programma dan uit met bijvoorbeeld een rondrit met de Boevenbus of een bezoek aan gevangenis de Rode Pannen.

Onze lesprogramma’s voor het voortgezet onderwijs sluiten aan bij de kerndoelen van verschillende vakken. Ze zijn vakoverstijgend en kunnen zelfs de lesstof vervangen. Wil je jullie bezoek aan het Gevangenismuseum nog leuker maken? Breid het programma dan uit met bijvoorbeeld een rondrit met de Boevenbus of een bezoek aan gevangenis de Rode Pannen.

Een ex-gedetineerde vertelt open en eerlijk over zijn leven en gaat met de klas in gesprek over zijn ervaringen.

Wie een opleiding volgt in de sociale, maatschappelijke of juridische dienstverlening, vindt in het Gevangenismuseum een indrukwekkende verdieping van de leerstof. Het Gevangenismuseum besteedt uitgebreid aandacht aan de hedendaagse detentie en biedt de mogelijkheid in gesprek te gaan met een ex-gedetineerde.

Op deze pagina vind je allerlei informatie voor je spreekbeurt (of werkstuk).

Ga met je hele klas op avontuur bij het Gevangenismuseum! Wil je wel eens weten hoe misdadigers vroeger werden gestraft? Hoe het voelt om opgesloten te worden in een cel? Of hoe het eraan toe gaat in een rechtbank? Kom naar het Gevangenismuseum en ontdek het zelf!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl