fbpx
« overzicht

Bereikbaarheid

  1. Home »
  2. Plan je bezoek »
  3. Bereikbaarheid

Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

Adres Gevangenismuseum

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 – 388264
info@gevangenismuseum.nl

Routebeschrijving

Per auto:

Vanuit de richting Assen
Op de A28 neem je de afslag 33 (Assen West). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

Vanuit de richting Groningen
Op de A28 neem je afslag 33  (Assen/Smilde). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

Vanuit de richting Hoogeveen
Op de A28 neem je afslag 33  (Assen/Smilde/Norg). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

Vanuit de richting Drachten
Neem de N381 naar Oosterwolde. Ter hoogte van Oosterwolde neem je de N919 naar Oosterwolde centrum en rijd je rechtdoor tot je Veenhuizen nadert. Daarna volg je de bewegwijzering naar het Gevangenismuseum.

Bij het museum kun je gratis parkeren.

Per openbaar vervoer:

Vanaf station Assen neem je bus 14 richting Drachten. Vanaf halte Generaal van de Boschweg in Veenhuizen is het ongeveer 10 minuten lopen naar het museum. Plan je route op www.9292.nl.

Per fiets:

Tegenover de hoofdingang en bij de achteringang van het museum zijn fietsenstallingen om je fiets te parkeren. Kom je met de e-bike? Bij het Gevangenismuseum kun je gratis de accu van je e-bike opladen. Het museum beschikt over vier oplaadpunten. Deze vind je bij de achteringang van het museum.

Bekijk hier ook Google Maps

 

Toegankelijkheid

Voorzieningen

Het Gevangenismuseum en De Rode Pannen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn rolstoelen te leen in het museum (neem een winkelwagenmuntje mee). Daarnaast zijn in het museum gratis vouwkrukjes te leen. Wil je tijdens je bezoek aan het museum even zitten, dan vouw je deze eenvoudig uit.

Er is een mindervalidentoilet in de garderobe bij de hoofdingang en bij het restaurant.
Geregistreerde hulp- en geleidehonden zijn van harte welkom.

Heb je een vraag of hulp nodig?

Heb je ergens hulp bij nodig? Aarzel dan niet om je vraag te stellen aan een van onze medewerkers bij de entree of bij de Infobalie. Zij helpen je graag.

Neem voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum contact op met info@gevangenismuseum.nl  of bel 0592 – 388264.

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl