Plan je bezoek

  1. Home »
  2. Plan je bezoek

In het Gevangenismuseum – dat gevestigd is in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie – leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond.

Het museum en het restaurant zijn geopend van dinsdag t/m zondag, van
10.00 – 17.00 uur. In de schoolvakanties zijn we ook op maandagen geopend.

De volgende entreeprijzen gelden voor 2019.

Adres Gevangenismuseum

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 – 388264
info@gevangenismuseum.nl

Het Gevangenismuseum en De Rode Pannen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn rolstoelen te leen in het museum (neem een winkelwagenmuntje mee). Daarnaast zijn in het museum gratis vouwkrukjes te leen.

In onze museumwinkel vind je originele en verrassende cadeautjes, kaartjes en souvenirs. Wat dacht je van een boevenpaspoort en boevenshirts uit onze originele Bajeslijn? Of een mok, kalender of kruikje met een tekening van Jan Spaan, één van de paupers in de dwanggestichten van Veenhuizen.

Lekker lunchen voor je in de Boevenbus stapt of na je bezoek nog iets drinken: het kan in ons café-restaurant. Kinderen kunnen heerlijk klimmen en klauteren in de Klauterbajes, de spannende speeltuin op onze binnenplaats.

Om het bezoek aan het Gevangenismuseum voor iedereen zo prettig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hoewel het soms verleidelijk kan zijn, mogen de objecten niet aangeraakt worden.

Wil je een nachtje in het Gevangenismuseum blijven en logeren op een unieke locatie? Dat kan! Vijf voormalig bewaarderswoningen op het terrein van het Gevangenismuseum zijn verbouwd tot sfeervolle, moderne appartementen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl