fbpx

Plan je bezoek

  1. Home »
  2. Plan je bezoek

In het Gevangenismuseum – dat gevestigd is in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie – leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Let op! Je moet je bezoek reserveren!

Je kunt in deze corona-tijd niet zomaar naar het museum komen, reserveer hier je bezoek!

Het museum en het restaurant zijn geopend van dinsdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur In de schoolvakanties ook op maandag open

De volgende entreeprijzen gelden voor 2021.

Adres Gevangenismuseum

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 – 388264
info@gevangenismuseum.nl

In onze museumwinkel vind je originele en verrassende cadeautjes, kaartjes en souvenirs. Wat dacht je van een boevenpaspoort of een escapespel? Of een originele Veenhuizen mok of flesje bajesbitter? Ook verkopen wij lokale streekproducten, zoals Maallust bier, gebrouwen in Veenhuizen.

Lekker lunchen voor je in de Boevenbus stapt of na je bezoek nog iets drinken: het kan in ons café-restaurant. Kinderen kunnen heerlijk klimmen en klauteren in de Klauterbajes, de spannende speeltuin op onze binnenplaats.

Om het bezoek aan het Gevangenismuseum voor iedereen zo prettig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld.

Wil je in het Gevangenismuseum verblijven en logeren op een unieke locatie? Dat kan! Vijf voormalig bewaarderswoningen op het terrein van het Gevangenismuseum zijn verbouwd tot sfeervolle, moderne appartementen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl