« overzicht

Organisatie

  1. Home »
  2. Over het museum »
  3. Organisatie

Het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen is een unieke plek in Nederland, vol spannende presentaties, interessante tentoonstellingen, bruisende evenementen en een verrassende omgeving. In 2015, tien jaar na de vernieuwing en heropening van het Gevangenismuseum, ontvingen we de miljoenste bezoeker. Daarmee bevestigden we onze positie als unieke erfgoedlocatie en onze belangrijke rol in het cultuurtoerisme van Drenthe.

De Stichting Nationaal Gevangenismuseum heeft een Raad van Toezicht (RvT). Deze raad heeft als taak om toezicht te houden op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken in het museum. De raad geeft advies aan de directie en grijpt waar nodig in. De RvT handelt altijd in het belang van het Gevangenismuseum.

Bij het Gevangenismuseum werken 25 enthousiaste medewerkers verdeeld over verschillende afdelingen en maar liefst 130 vrijwilligers. Wie we zijn en wat we doen vind je hier.

Lees hier onze jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Het Gevangenismuseum draait voor een groot deel op vrijwilligers uit de hele regio. het jou leuk om rondleider, gids of chauffeur op de Boevenbus, baliemedewerker/ster of begeleider van schoolgroepen te worden? Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl