fbpx
« overzicht

Organisatie

  1. Home »
  2. Over het museum »
  3. Organisatie

Het Gevangenismuseum draait voor een groot deel op vrijwilligers uit de hele regio. Lijkt het jou leuk om als rondleider, gids of chauffeur op de Boevenbus, baliemedewerker/ster of collectiemedewerker te werken? Je bent van harte welkom!

Het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen is een unieke plek in Nederland, vol spannende presentaties, interessante tentoonstellingen, bruisende evenementen en een verrassende omgeving. In 2015, tien jaar na de vernieuwing en heropening van het Gevangenismuseum, ontvingen we de miljoenste bezoeker. Daarmee bevestigden we onze positie als unieke erfgoedlocatie en onze belangrijke rol in het cultuurtoerisme van Drenthe.

De Stichting Nationaal Gevangenismuseum heeft een Raad van Toezicht (RvT). Deze raad heeft als taak om toezicht te houden op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken in het museum. De raad geeft advies aan de directie en grijpt waar nodig in. De RvT handelt altijd in het belang van het Gevangenismuseum.

Bij het Gevangenismuseum werken 25 enthousiaste medewerkers verdeeld over verschillende afdelingen en maar liefst 130 vrijwilligers. Wie we zijn en wat we doen vind je hier.

Werken bij het spannendste museum van Nederland? We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.

Lees hier onze jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl