1
1
2
3

Opa en oma actie > Vanaf januari is het Gevangenismuseum elke woensdagmiddag gratis te bezoeken voor kinderen t/m 12 jaar als ze opa en oma meenemen.

Veel grootouders passen woensdagmiddag op de kleinkinderen als ze vrij zijn van school en de ouders werken. Het is lastig om elke keer wat leuks te verzinnen om met de kinderen te doen, dus het Gevangenismuseum helpt een handje!

In het museum is er namelijk veel spannends te beleven. Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de Lange Leo kinderroute. Gevangenisboef Lange Leo heeft zich op veel bijzondere plekjes in het museum verstopt en hoopt gevonden te worden. Met de (gratis) plattegrond en met hulp van opa en oma gaat dat vast lukken.

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich wagen aan de ‘Vloek van Veenhuizen’. Een spannende speurtocht en reis door de tijd, rond Gaius van Veenhuizen. Lang geleden werd hij vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig? Misschien lukt het wel om en vloek op te heffen en Gaius te bevrijden!

Daarnaast kunnen alle kinderen kleuren en tekenen in de tijdelijke expositie ‘Rust Roest’. In deze expositie is een speciale kinderhoek ingericht waar alle werkstukken te zien zijn. Elke maand krijgt de mooiste tekening of kleurplaat een prijs. Of kom een leuke tekenfilm kijken in de Bajesbios!

 

De opa en oma actie geldt het hele jaar op de woensdagmiddag, ook in de schoolvakanties.

 

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord