fbpx
GEVANGENISMUSEUM.NL
  1. Home »
  2. Kinderen

Voor jou is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Bij ons mag je overal in! Of maak een ritje in een echte oude Boevenbus.

Plan je bezoek

In het Gevangenismuseum zijn geheimzinnige papieren teruggevonden, die een eeuwenoud verhaal vertellen. Een verhaal over Gaius, die smoorverliefd is op Marieke. Maar… Gaius is vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig…?

 

Kun je nog niet zo goed lezen? Geen probleem! Lange Leo, onze gezellige gevangenisboef, speelt graag voor gids. Hij heeft zich in het museum op een heleboel bijzondere plekjes verstopt en hoopt dat jij hem vindt. Voor jou en je (groot)ouders is er een vrolijke plattegrond, vol korte verhaaltjes over gevangenissen vroeger en nu, die je helpt bij je zoektocht.

Nodig je vrienden en vriendinnen uit om op avontuur te gaan in Veenhuizen en volg het spannende spoor van de Vloek van Veenhuizen. Lukt het jullie om Gaius te bevrijden?

Heb je de Vloek van Veenhuizen gedaan en heb je Gaius weten te bevrijden? Ben je op speurtocht geweest met Lange Leo? Heb je lekker geklauterd in de Klauterbajes? Als echte museuminspecteur kun je zo aan iedereen laten weten wat je van het Gevangenismuseum vond.

sleutels

Wil je een spreekbeurt houden over misdaad en straf in Nederland? Wij helpen je om er een goed verhaal van te maken. Kijk op deze pagina voor informatie over de geschiedenis van strafrecht en van de gevangenissen in ons land vanaf 1600 tot nu.

Ook krijg je tips voor het houden van een spreekbeurt.

verhaal kinderen

Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je nieuwsgierigheid aanwakkeren en je aan het denken zetten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl