museum
1
1
2
4
5
6
7

BOEVENBUS > Iedere woensdag- en zondagmiddag (en alle dagen in de schoolvakanties) kunt u onder begeleiding van een ervaren gids een verrassende rondrit door Veenhuizen maken, dit bij voldoende belangstelling. In een echte, oude Boevenbus! Met deze bus zijn tienduizenden gevangenen vervoerd tussen woongesticht- en werkgesticht.

Met de Boevenbus rijdt u langs enkele nog in gebruik zijnde gevangenissen, zoals Esserheem en Norgerhaven. Ook komt u langs een aantal monumentale gebouwen, zoals het vroegere hospitaalcomplex en de kerken. Natuurlijk ziet u ook de woningen met de befaamde gevelteksten, zoals Leering door Voorbeeld, Helpt elkander en Werk en Bid. Onderweg vertelt de gids op geanimeerde wijze over wat u allemaal ziet.

 

De Boevenbus is zelf een rijdend monument: hij is ruim 30 jaar oud. Toen het vervoer te duur en te gevaarlijk werd, is besloten de werkplaatsen op het terrein van de gevangenissen te plaatsen. De boevenbussen werden aan het museum geschonken om ritten door Veenhuizen te maken.

 

Een rondrit met de Boevenbus duurt ongeveer een half uur en is een belevenis voor jong en oud. Kijk naar bustijden en prijzen.

 

 

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord