14 juni t/m 6 augustus: Het Pauperparadijs

Na het grote succes van afgelopen jaar keert Het Pauperparadijs deze zomer van terug in Veenhuizen! Meer dan 40.000 bezoekers genoten vorig jaar van dit theaterspektakel, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen en geschreven en geregisseerd door Tom de Ket (o.a. ‘De Verleiders’ en ‘de Drentse Bluesopera’). In de hoofdrollen onder meer Dragan Bakema, Paul Kooij en Steyn de Leeuwe. Met muziek van Lavalu & de pauperband en 30 man ensemble!

Let op! Zondag 18 en 25 juni, 2, 9, 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus is het museum gesloten in verband met de matineevoorstellingen van Het Pauperparadijs.

9 en 10 september: Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook het Gevangenismuseum doet mee met een bijzonder programma, hou onze website in de gaten voor meer informatie!

20 september: 14-18 muziektheater

‘14-18’ is een fascinerend muziek- en filmtheaterproject in het Gevangenismuseum over de Eerste Wereldoorlog. De impact hiervan op het neutrale Nederland wordt uit de doeken gedaan door middel van zwart-wit documentaire beelden en rollen van illustere personages als Generaal Snijders, Koningin Wilhelmina, Anthony Fokker en Mata Hari. Op vrijdag en zaterdag draagt de Re-enacting Groep Eerste Wereldoorlog met een randprogramma bij aan een unieke ervaring.

21 september: 14-18 muziektheater

22 september: 14-18 muziektheater

23 september: 14-18 muziektheater

24 september: 14-18 muziektheater

24 september: Spinhuislezing

Elk jaar organiseert de vriendenvereniging van het Gevangenismuseum een lezing: de Spinhuislezing. Dit jaar zal de Spinhuislezing worden georganiseerd op zondag 24 september.

Kijk hier alvast voor een impressie van voorgaande jaren.

15 oktober: Oktobermaand Kindermaand

Kom en maak kennis met onze aardige gevangenismboef Lange Leo! je kunt verkleed als boef of agent met hem op de foto en gezellig met hem knutselen. Er zijn buttons, kleurplaten en je kunt een trekpop maken van deze vrolijke bajesklant.

Wist je trouwens dat er ook een boek over Lange leo is geschreven? In het museum is een knusse voorleeshoek, waar je over al zijn avonturen kunt lezen.

22 oktober: Oktobermaand Kindermaand

29 oktober: Oktobermaand Kindermaand