10 september: Open Monumentendag

Boeren, Burgers en Buitenlui is dit jaar het thema van Open Monumentendag. Het is verbonden aan talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen tot werkplaatsen en markten. In bajesdorp Veenhuizen bevinden zich meer dan honderd Rijksmonumenten en een strakke structuur van kaarsrechte lanen, vaarten en wijken bepalen het beeld in dit dorp. Dwalend door het landschap gaat de geschiedenis als vanzelf leven.

Het Gevangenismuseum organiseert op 10 september een wandeling met gids langs karakteristieke Veenhuizer panden en draaidemonstraties in de elektriciteitscentrale van Veenhuizen.

Voor meer info zie: https://www.gevangenismuseum.nl/2-in-en-rond-het-museum/839-open-monumentendag-2017.html

20 september: 14-18 muziektheater

‘14-18’ is een fascinerend muziek- en filmtheaterproject in het Gevangenismuseum over de Eerste Wereldoorlog. De impact hiervan op het neutrale Nederland wordt uit de doeken gedaan door middel van zwart-wit documentaire beelden en rollen van illustere personages als Generaal Snijders, Koningin Wilhelmina, Anthony Fokker en Mata Hari. Op vrijdag en zaterdag draagt de Re-enacting Groep Eerste Wereldoorlog met een randprogramma bij aan een unieke ervaring.

21 september: 14-18 muziektheater

22 september: 14-18 muziektheater

23 september: 14-18 muziektheater

24 september: 14-18 muziektheater

24 september: Spinhuislezing

Elk jaar organiseert de vriendenvereniging van het Gevangenismuseum een lezing: de Spinhuislezing. Dit jaar zal de Spinhuislezing worden georganiseerd op zondag 24 september.

Kijk hier alvast voor een impressie van voorgaande jaren.

15 oktober: Oktobermaand Kindermaand

Kom en maak kennis met onze aardige gevangenismboef Lange Leo! je kunt verkleed als boef of agent met hem op de foto en gezellig met hem knutselen. Er zijn buttons, kleurplaten en je kunt een trekpop maken van deze vrolijke bajesklant.

Wist je trouwens dat er ook een boek over Lange leo is geschreven? In het museum is een knusse voorleeshoek, waar je over al zijn avonturen kunt lezen.

22 oktober: Oktobermaand Kindermaand

29 oktober: Oktobermaand Kindermaand