« overzicht

Festival Veenhuizen

  1. Home »
  2. Activiteiten »
  3. Festival Veenhuizen

Festival Veenhuizen is een festival dat plaatsvindt op de plek van de voormalige Kolonie van Weldadigheid. In het derde weekend van juli 2018 speelt zich op die bijzondere locatie, naar verwachting dan toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst, een avontuurlijk programma af.

Veenhuizen is een plek met veel verhalen, verbonden met zowel de Grote Geschiedenis als met de kleine, al tweehonderd jaar lang. Behalve deze verhalen, ontdekt de bezoeker ook prachtige muziekstukken, waarvan de grote zeggingskracht nog beter tot zijn recht komt in het indrukwekkende kader van schoonheid en stilte.

Raak deze zomer gevangen door de muziek in de straten, in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op de plek van het voormalige Derde Gesticht, maak een literair-muzikale wandeling door het Vierde Gesticht of word verrast door een concert in het Gevangenismuseum. Festival Veenhuizen geeft het dorp een veelzijdige invulling voor liefhebbers van muziek en cultuur.

Kijk op de website van het festival voor meer informatie, het programma en kaartverkoop! www.festivalveenhuizen.nl 

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl