« overzicht

4. DEF Americans- Behind Prison Walls
  • Datum 6 juli, 2019
  • Duur Aanvang: 20.00 uur
  • Kosten Jailbird tickets: € 25,-. Jailbird XL ticket: € 47,50 (bestaat uit: entree museum, dinner & concert) LET OP: staanplaatsen en openluchtconcert

DEF Americans: A Concert Behind Prison Walls

51 jaar nadat Johnny Cash zijn legendarische live-album At Folsom Prison opnam in de Folsom gevangenis in Californië, gaat de Nederlandse band Def Americans op zaterdag 6 juli naar de voormalige gevangenis “De Rode Pannen” in Veenhuizen om onder andere nummers van dit album te vertolken.

De shows van Def Americans (Johnny Cash tribute band) stonden de afgelopen twee jaar in het teken van de legendarische live registraties van de optredens van Cash in de gevangenissen van Folsom Prison (1968) en San Quentin (1969). Zanger Elco Weitering: “Elk optreden merken we dat voor veel mensen juist deze albums zo speciaal zijn. Dit is dan ook de Johnny Cash die het meest tot de verbeelding spreekt: onvoorspelbaar, rauw en rebels.” Het materiaal van deze shows uitvoeren op het terrein van een echte gevangenis stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje van de band. Op zaterdag 6 juli is het eindelijk zover. Dan reist de band af naar Veenhuizen om op het terrein van het voormalig EBI cellencomplex “DE RODE PANNEN in Veenhuizen” een avondvullend optreden te verzorgen.

Def Americans
Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Eindhovenaren van Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Waar beter dan in een van de oudste gevangenissen van Nederland, de prison-flavored songs van Johnny Cash ten gehore te brengen. In een twee sets durend optreden zullen Def Americans nummers van beroemde Cash albums als “Live at Folsom”en “Live at San Quentin”afwisselen met de grootste hits van de Man in Black.

De reguliere Jailbird tickets kosten €25,-.
Tickets zijn uit te breiden met een dinner in het restaurant van het Gevangenismuseum.
Dinner bestaat uit een hoofdgerecht en nagerecht.
Combinatieticket bestaat uit: entree museum; dinner en ticket concert.
Combinatieprijs: Jailbird XL € 47,50 en zijn verkrijgbaar via: www.cashveenhuizen.nl

Het cellencomplex is deze avond toegankelijk voor bezoekers van het concert

Kijk hier voor de huisregels:
Huisreglement Concert Behind Prison Walls

Pagina delen