« overzicht

Criminele Pubquiz

  1. Home »
  2. Activiteiten »
  3. Activiteiten »
  4. Criminele Pubquiz
  • Datum 26 oktober, 2019
  • Duur 20.00-23.00 uur
  • Kosten €2,50 p.p. De pubquiz is volgeboekt en daardoor niet meer te reserveren

In het kader van Maand van de Geschiedenis organiseert het Gevangenismuseum op 26 oktober een criminele pubquiz!

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Mannen en vrouwen hebben altijd dingen gedaan die strafbaar zijn. Straffen we tegenwoordig voornamelijk door iemand zijn of haar vrijheid te ontnemen, in vroegere eeuwen was dit wel anders. Van de 15e tot ver in de 19e eeuw waren de belangrijkste straffen de schandstraf, de lijfstraf en de doodstraf. Ook verbanningen en geldboetes kwamen voor. Rond 1850 veranderde het gevangeniswezen drastisch. De leefomstandigheden voor gevangenen werden verbeterd en er gingen steeds meer stemmen op om criminelen, net als in de Verenigde Staten, individueel op te sluiten. In de eerste helft van de 20e eeuw ontstonden inzichten die nog grotere veranderingen binnen het gevangeniswezen inluidden. Er kwam meer aandacht voor efficiëntie en resocialisatie.

Denk jij hier alles van te weten? Herken je bekende criminelen of gevangenissen? Kijk je alle crimi-series op tv? Lees je veel detectives, volg je het crime nieuws op tv en weet je alles van muziek? Dan is de Criminele Pubquiz iets voor jou!

De pubquiz is een triviantquiz die bestaat uit 8 rondes met vragen, muziekfragmenten, foto’s en nog veel meer. Vorm samen met vrienden, familie, kennissen of collega’s een team en speel mee!

Deelname: Team bestaat uit maximaal 5 personen
Eten: Voor de quiz een hapje eten? Vanaf 18.30 uur serveert ons restaurant een bajesburger met frietjes en salade voor €12,50 p.p. (ook vegetarisch mogelijk)
Aanmelden: De pubquiz is inmiddels volgeboekt. U kan zich niet meer aanmelden voor deze activiteit

 

Pagina delen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen, tel: 0592 - 388264, info@gevangenismuseum.nl

Volg ons
Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact gegevens

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 - 388264

info@gevangenismuseum.nl