Boevenbus1
Boevenbus2
Boevenbus3

chauffeurs gezocht voor de boevenbus > Op zoek naar boeiend vrijwilligerswerk? Het Gevangenismuseum zoekt chauffeurs voor
de Boevenbus. De Boevenbussen van het Gevangenismuseum zijn rijdende monumenten, ze zijn ruim 30 jaar oud. Met de bussen zijn jarenlang vele duizenden gevangenen vervoerd tussen woongesticht- en werkgesticht. Nu kunnen bezoekers van het museum in de Boevenbus een rondrit door Veenhuizen manken. Een gids vertelt dan van alles over heden en verleden van dit voormalige bajesdorp.

Het Gevangenismuseum zoekt chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs D en een geldige code 95. Daarnaast moet er sprake zijn van aantoonbare recente rijervaring en ervaring in het omgaan met groepen. Van chauffeurs  wordt gevraagd om gemiddeld 4 dagen per maand beschikbaar te zijn. In drukke periodes kan dit oplopen tot 6 a 7 keer per maand.

Taakomschrijving
•    Vervoert bezoekers in de Boevenbus voor een rondrit door en rond Veenhuizen;
•    Overlegt met de rondleider over gewenste afwijkingen van de standaardroute;
•    Zorgt samen met de rondleider voor de verkoop van buskaartjes;
•    Beheert het geldkistje en administreert het ontvangen geld en de begin/

eindnummers van de verstrekte buskaartjes;
•    Zorgt voor de aanwezigheid van een brandblusser, verbandtrommel en een

mobiele telefoon in de bus;
•    Zorgt eventueel voor het (aan)vullen van de brandstoftank;
•    Beheert de bus tijdens zijn dienst als een museaal erfstuk;

Wat vraagt het museum van de chauffeur?
•    Weet zich open en uitnodigend (verbaal en non-verbaal) te presenteren;
•    Drukt zich helder uit in verzorgd en goed verstaanbaar Nederlands;
•    Heeft ervaring in het vervoer van groepen personen;
•    Is in het bezit van geldig rijbewijs D, geneeskundige verklaring en geldige

Code 95;
•    Is op de hoogte van de procedures inzake de financiën;
•    Is zich bewust van de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de passagiers
•    Is zich bewust van de historische waarde van de bus;
•    Is bereid om zaterdag- en/of zondagdiensten te vervullen;
•    Beschikt over inlevings- en aanpassingsvermogen;
•    Is bereid tot (na)scholing;
•    Is representatief, betrouwbaar en collegiaal

Wat kan de chauffeur van het museum verwachten?
•    Een uitvoerig introductiegesprek waarin een beeld wordt gegeven van de functie;
•    Heeft een vaste leidinggevende: de vrijwilligerscoördinator;
•    Deelname aan een introductieprogramma;
•    Tijdens de inwerkperiode begeleiding door een mentor (een ervaren vrijwilliger);
•    Deelname aan functiegebonden overleg tussen en met collega’s;
•    Een vrijwilligersvergoeding en een aansprakelijkheidsverzekering;
•    Een jaarlijks vrijwilligersuitje in recreatieve sfeer;
•    Excursies/lezingen m.b.t. justitie, detentie, het erfgoed Veenhuizen etc.

Er zijn ruim 130 vrijwilligers actief bij het Gevangenismuseum; onder meer als chauffeur, rondleider, en kassakracht. Zij vormen een hechte, enthousiaste en betrokken groep. Jaarlijks staat er een gezamenlijk vrijwilligersuitstapje op het programma en worden er diverse activiteiten door en voor de vrijwilligers georganiseerd.

Voor vragen kan contact op worden genomen met Anne van Schepen, vrijwilligerscoördinator van het Gevangenismuseum. Hij is dinsdag en donderdag tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op nr. 0592-304482, of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..