BlokjeKerst1
BlokjeKerst2
BlokjeKerst3

kerstvakantie in het gevangenismuseum > In de kerstvakantie is er van alles te doen in het Gevangenismuseum. Zenden als een zendpiraat (onder begeleiding van een legale zendamateur), een inbraakalarm maken om je ouders uit je kamer te houden of zelf een boevenfilmpje maken....het kan allemaal!

Zendpiraten

Vroeger waren er veel radiozenders die illegale uitzendingen maakten; de piratenzenders. Veel van die zendamateurs hebben in de gevangenis in Veenhuizen gezeten, o.a. in Bankenbosch. Wil jij als (legale) zendamateur radiocontact maken met de hele wereld zonder gevangenisstraf?

Inbraakalarm

Bewaak je eigen schatten en maak een echt inbraakalarm om je ouders (en je broertje en zusje) uitje kamer te houden!

Expositie

Ondertussen kunnen je (groot)ouders een tentoonstelling over zendpiraten in Veenhuizen bekijken.

Wanneer  28, 29 en 30 december 2017
Tijd Tussen 10.00-17.00 uur doorlopend

Gratis (op vertoon van entreekaart)

Maak je eigen Boevenfilm!
Maak je eigen boeven-animatiefilm! Knip, plak, teken en laat zo onze gevangenisboef Lange Leo en zijn vrienden tot leven komen! Laat je eigen film direct zien aan je vrienden en familie in het museum of kijk hem later terug online. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer  3 en 4 januari 2018
Tijd  Tussen 12.00-16.00 uur doorlopend
Kosten Gratis (op vertoon van entreekaart)