spinhuislezing 1
Blokje Spinhuislezing 2017
Spinhuislezing3
 

spinhuislezing > Op zondag 24 september organiseert de vriendenvereniging van het Gevangenismuseum de jaarlijkse Spinhuislezing. Met dit jaar als thema taakstraffen.

Taakstraffen zijn regelmatig onderwerp van gesprek als het gaat over straftenuitvoerlegging. Nogal eens zijn de meningen erover verdeeld, bijvoorbeeld als het gaat om een taakstraf die is opgelegd na een delict dat veel emoties oproept.


Prof. dr. Anton van Kalmthout is dit jaar spreker op de Spinhuislezing. Hij is emeritus hoogleraar strafrecht en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Tilburg. Hij zal spreken over de betekenis van de taakstraf voor de maatschappij en voor de dader zelf. Allerlei vragen zijn daarbij aan de orde.

 

Draagt de taakstraf bij aan recidivevermindering? Is het resultaat anders dan bij een gevangenisstraf? Welke problemen doen zich voor in de tenuitvoerlegging? Blijft de taakstraf een alternatief voor de gevangenisstraf? Hoe is het maatschappelijk draagvlak? Hoe kijken we aan tegen taakstraffen bij schokkende delicten? Wat zijn de voors en tegens van taakstraffen ten opzichte van de reguliere gevangenisstraf? Wat zijn de verschillen tussen taakstraf voor volwassenen en voor jeugdigen?

 

Reclassering Nederland, die een belangrijke taak heeft bij de tenuitvoerlegging van taakstraffen, is uitgenodigd om vragen daarover te beantwoorden. Na de lezing is er volop ruimte voor een gesprek met de zaal.

 

Datum  Zondag 24 september 
Tijd 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur
Kosten Gratis voor vrienden, overig: €5,00 (incl. koffie/thee)
Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord