14 18 1
14 18tent
14 18 3
 

14-18, een muziektheaterproject > De eerste wereldoorlog. De Europese grootmachten voeren een vernietigende loopgravenoorlog, die miljoenen slachtoffers eist. Ab Gietelink en Theater Nomade maakten er een indrukwekkend film- en theaterptoject over. 

In het redactielokaal van het socialistische Dagblad het Volk bespreken journalist Jacob Domela en de pacifistische politiek tekenaar Albert Hahn hun politieke positie in de stroom van wereldhistorische gebeurtenissen. Berichten over de loopgravenoorlog, revolutionaire bewegingen en vallende keizerrijken komen via telegraaf, kranten, telefoon, zwart-wit foto's en filmbeelden het redactielokaal binnen.

 

Eén miljoen Belgische vluchtelingen komen naar Nederland en worden opgevangen in onder meer wat nu het Gevangenismuseum is. Een aantal Nederlanders speelt een illustere rol. De verhalen van nachtclubdanseres Mata Hari, vliegtuigbouwer Anthony Fokker, generaal Snijders, Koningin Wilhelmina, SDAP-leider Troelstra en de Duitse Keizer Wilhelm II vormen de pijlers van het theaterstuk.

 

Theater de Nomade werkt in het Gevangenismuseum samen met de enige re-enactment over WOI in Nederland. Deze groep onder leiding van Frits Duinkerke richt een kampement en werkplaats in over het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor meer informatie over de voorstelling zie: www.abgietelink.nl

De Voorstelling is te zien op het binnenterrein van het Gevangenismuseum, waar ook een mooie strechtent komt te staan, als overkapping boven de tribune.

 

Je kunt voorafgaand aan de voorstelling ook een hapje eten in het museumrestaurant. Kijk hier voor het menu.

 

Voor kaartverkoop zie: https://www.dnk.nl/agenda-tickets/bibliotheek/ab-gietelink-theater-nomade

 

Datum  Tijd  Bijzonderheden      
Woensdag 20 september 20.30 uur  
Vrijdag 22 september 20.30 uur Voorstelling + re-enactment
Zaterdag 23 september 13.00, 14.00, 15.00 uur Korte voostelling op vertoon museumkaartje
Zaterdag 23 september 20.30 uur Voorstelling + re-enactment
Zondag 24 september 13.00, 14,00 15.00 uur re-enactment groep + Korte voorstelling op vertoon museumkaartje

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord