museumweek1
museumweek2
museumweek3
 

museumweek > De derde editie van de Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 3 t/m 9 april. Het Gevangenismuseum doet mee met een leuk programma op woensdag 5 april en zaterdag 8 en zondag 9 april. Daarnaast is het museum in het weekend te bezoeken met 50% korting.

Programma

 

Bommetje Veenhuizen in de Boevenbus

Gezellige familierondrit door Veenhuizen met aan het eind een zenuwslopend spel. Wie weet de meeste antwoorden over dit bajesdorp goed te beantwoorden voordat de bom ontploft? 

 

Datum:       Woensdag 5 en zaterdag 8 april

Tijd:           14.00 uur

Kosten:       €3,50 p.p.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol=vol!)

 

Rondleiding door het museum

Leer alles over de geschiedenis van misdaad en straf in Nederland. Er is extra aandacht voor de geschiedenis van gevangenisdorp Veenhuizen

 

Datum:         Zondag 9 april

Tijd:             12.00 en 14.00 uur

Kosten:         Gratis

Aanmelden:  Melden bij de balie, vol=vol!

 

Draaidemonstraties in de Elektriciteitscentrale

Een ware belevenis om de Kromhout- en Crosslymotor in actie te zien, met tekst en uitleg door enthousiaste vrijwilligers.

 

Datum:  Zaterdag 8 en zondag 9 april

Tijd:      tussen 12.00-16.00 uur      

Kosten:  Gratis

 

Het Gouden Gesprek

Live te beluisteren op Sublime FM. Samen met drie tafelgasten gaat presentatrice Hadassah de Boer op zoek naar inspiratie uit museale collecties. Met in het Gevangenismuseum aandacht voor musea en toerisme. Het gesprek wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s, live verzorgd door Paul van Kessel. Deze soulfulle singer-songwriter van funky jazzliedjes speelde o.a. veel met de Wicked Sound Band en brengt binnenkort zijn eerste full album uit. Het Gouden Gesprek wordt opgenomen in de rechtbank van het museum, jij kunt erbij zijn!

 

Datum: woensdag 5 april

Tijd:     16.00-17.00 uur

Kosten: museumentree

 

 

 

 

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord