pauper1
Pauper3

HET PAUPERPARADIJS >Na het grote succes van afgelopen jaar keert Het Pauperparadijs deze zomer van terug in Veenhuizen! Meer dan 40.000 bezoekers genoten vorig jaar van dit theaterspektakel, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen en geschreven en geregisseerd door Tom de Ket (o.a. ‘De Verleiders’ en ‘de Drentse Bluesopera’). In de hoofdrollen onder meer Dragan Bakema, Paul Kooij en Steyn de Leeuwe. Met muziek van Lavalu & de pauperband en 30 man ensemble!

HET VERHAAL

Op een nacht in 1826 worden alle kinderen van het Aalmoezeniersweeshuis in Amsterdam gedeporteerd, waaronder Teunis en zijn broertje en zusje. De politie zet ze op een schip over de Zuiderzee naar Veenhuizen. De ouders van Teunis, die hun kroost uit armoede hebben afgestaan, zijn radeloos. Teunis houdt de moed erin, ondanks dat zijn broertje de barre reis niet overleeft. Teunis wordt verliefd op bewakersdochter Cato. Ze overwinnen het standsverschil en vertrekken uit Veenhuizen.

Door tegenslagen moeten ze echter met hangende pootjes terugkeren. Teunis is murw geslagen, maar Cato wil nog steeds ontsnappen. Over hun hoofden heen converseren twee heren over het heropvoeden van de paupers. In deze interpretatie blijkt Veenhuizen het resultaat te zijn van een weddenschap: prins Willem, de latere koning Willem II, denkt dat er met het lage volk niets valt aan te vangen, generaal Johannes van den Bosch wil het tegendeel bewijzen. Ze schuiven op hun speelveld met situaties, regels en mensen om het effect te testen.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van een heerlijke pauperschotel (te bestellen bij uw entreekaart), genieten van het à-la-carte 3-gangenmenu (reserveren via het gevangenismuseum) of vanaf 15 personen reserveren voor het pauperbuffet.

Kijk hier voor het menu: http://hetpauperparadijs.nl/eten-bij-het-gevangenismuseum/

Of doe een waardebon cadeau voor een diner in het museumrestaurent! Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: www.hetpauperparadijs.nl

Let op! Zondag 18 en 25 juni, 2, 9, 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus is het museum gesloten in verband met de matineevoorstellingen van Het Pauperparadijs