1
2
3
4

Durf jij je te laten boeien? > Hoe ziet een cel eruit? Wat doen gedetineerden de hele dag, werken ze ook? Hoe wordt de orde in de gevangenis gehandhaafd? Hoe gaat een drugshond te werk? En hoe is het als je na het uitzitten van je straf weer terugkomt in de maatschappij? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u op de Bajesdag Veenhuizen.

Bekogel de gevangenis-ME, maak een rondrit in een cellenbus, laat je besnuffelen door een drugshond, woon een echte rechtszaak bij, praat met een ex-gedetineerde, aai de paarden van de bereden politie en nog veel meer.

Wist u dat gedetineerden van alles produceren in de gevangenis? Exclusief voor de Bajesdag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren.

Een boeiend dagje uit voor het hele gezin!

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland en de Politie Basisteam Noord Drenthe.

Datum: zondag 28 mei
Tijd: 10.00 - 17.00 uur