cel
1 2
interieur-14c 2
radbraak
 

Collectie> Het Nationaal Gevangenismuseum verzamelt objecten betreffende straf en strafrechtspleging van 1600 tot heden, waarbij een bijzondere rol is weggelegd voor het gevangenisdorp Veenhuizen en de geschiedenis daarvan (tot 1980).

NB: In verband met de installatie van een nieuw computersysteem is het van 26 september tot 1 december helaas niet mogelijk onderzoek in het documentatiecentrum te doen of beeldmateriaal aan te vragen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Bruikleenaanvragen

Wenst u als museum of andere instelling één of meerdere objecten uit onze collectie in bruikleen te nemen, dan kunt u hier een schriftelijke aanvraag bij ons voor indienen. Uitlenen gebeurt onder bepaalde voorwaarden, daarom dient uw aanvraag minimaal drie maanden voor ingangsdatum van de bruikleen bij ons binnen te zijn. Uw aanvraag kunt u sturen naar:

Nationaal Gevangenismuseum

T.a.v.  mevr. A.D. Dijk

Oude Gracht 1

9342 AA Veenhuizen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vermeld in uw aanvraag:

- de reden van de bruikleen (tentoonstelling, onderzoek, langdurig bruikleen)

- een gespecificeerde objectenlijst (met inventarisnummers)

- datum ingang en einde bruikleen

- contactpersoon vanuit uw museum of instelling

- een facility report van uw museum of instelling


Binnen een maand na aanvraag krijgt u informatie over het al dan niet verstrekken van de bruikleen. Neem voor meer informatie of vragen over het indienen van een bruikleenaanvraag contact op met mevrouw A.D. Dijk, conservator Collectie & Kennismanagement, telefoon 0592-388264 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Beeldaanvragen

U kunt een aanvraag voor een afbeelding uit de collectie van het Nationaal Gevangenismuseum doen via het beeldaanvraagformulier. U kunt dit formulier aanvragen bij mevrouw A.D. Dijk, conservator Collectie & Kennismanagement, telefoon 0592-388264 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor het maken van de afbeelding en verzending daarvan, worden in rekening gebracht. Als de foto voorradig is, leveren wij de foto binnen twee weken, anders is de levertijd in overleg.

 

Onderzoek

Het museum beschikt over een uitgebreid documentatiecentrum met studiezaal. Wilt u onderzoek verrichten naar onze collectie, dan kan dat op afspraak. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Neem voor het maken van een afspraak contact op met mevrouw A.D. Dijk, conservator Collectie & Kennismanagement, telefoon 0592-388264 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord