1
1
2
3
4
5
6

MBO en hbo > Het Gevangenismuseum besteedt uitgebreid aandacht aan hedendaagse detentie en is daardoor ook bijzonder interessant voor studenten die een opleiding volgen in de sociale, maatschappelijke of juridische dienstverlening. Zo kunt u bij ons terecht voor een unieke gesprekstraining met een ex-gedetineerde en voor rondleidingen op maat. De rondleiding kan uitgebreid worden met een rondrit met de Boevenbus of een bezoek aan voormalig strafgevangenis de Rode Pannen.

Informatie en reserveringen
Prijzen gelden voor het schooljaar 2015/2016
Groepen uit het onderwijs dienen altijd te reserveren. Scholen kunnen op afspraak reserveren buiten de algemene openingstijden.
Wij verzoeken u om per 15 leerlingen één volwassen begeleider mee te nemen.

Rondleiding
Hoe werden misdadigers vroeger gestraft en hoe ziet een dag van een gedetineerde er tegenwoordig uit? Hoe voelt het om door een sluis de gevangenis in te gaan? Hoe is het om op een één of tweepersoonscel te verblijven? Hier kunnen studenten het horen, zien en ervaren.

Groep MBO en HBO sociale, maatschappelijke en juridische opleidingen
Kosten Groepen vanaf 10 personen, incl. rondleiding € 7,20 p.p.
Duur 60 minuten museumprogramma


Gesprekstraining met een ex-gedetineerde
Een prachtige gelegenheid voor studenten om ervaring op te doen in het voeren van o.a. slechtnieuws gesprekken met een cliënt of het maken van afspraken met een cliënt die er een geheel eigen agenda op na houdt. Na een voorbereiding op school voeren de studenten de gesprekken met de trainer (een ervaren ex-gedetineerde) in het Gevangenismuseum. Na het rollenspel worden voorbereiding, verloop van het gesprek en de terugkoppeling geëvalueerd met de trainer. Er kan gekozen worden uit 10 verschillende casussen.

Groep MBO en HBO sociale, maatschappelijke en juridische opleidingen
Kosten € 105,- per uur
Duur 3 casussen per uur


Gevangenis de Rode Pannen
Het Gevangenismuseum biedt studenten de unieke gelegenheid om een voormalige strafgevangenis te bezoeken. Een rondleider neemt de groep mee naar de beruchte Rode Pannen, op loopafstand van het museum. Bij uw reservering kunt u vragen om een rondleider die in de Rode Pannen gewerkt heeft en die uit eigen ervaring kan vertellen over de dagelijkse routine in de gevangenis.

Groep MBO en HBO sociale, maatschappelijke en juridische opleidingen
Kosten € 2,00 p.p.
Duur 30 minuten


Boevenbus met gids
Een bijzondere rit in een authentieke Boevenbus. De Boevenbus rijdt langs bijzondere locaties in Veenhuizen, waaronder verschillende strafinrichtingen die nog in gebruik zijn. De verhalen van de rondleider maken het extra informatief.

Groep Alle groepen (maximaal 26 personen per rit)
Kosten € 70,00 per uur
€ 39,00 per half uur
Gids in eigen bus: € 30,00 per uur


Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord