1
gajus 140 140
cachot 140 140
 

De vloek van Veenhuizen > Er gebeuren vreemde dingen in het Gevangenismuseum… Overal in het gebouw zijn mysterieuze stemmen te horen. In een archief zijn geheimzinnige papieren gevonden, die vertellen over een eeuwenoud verhaal. Een verliefde jongen, vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig...? Volg het spannende spoor en ontrafel het mysterie van De Vloek van Veenhuizen!

'De Vloek van Veenhuizen' is geschikt voor kinderen van ca 7 t/m 12 jaar. Onze jonge bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd, waarbij ze mee worden gezogen in het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. In iedere tijdsperiode leren ze één van de vrienden van Gaius kennen en komen gaandeweg achter de spreuk die de vloek opheft en Gaius herenigt met zijn geliefde Marieke.

'De Vloek van Veenhuizen' is onderdeel van de vaste expositie van het Gevangenismuseum en maakt het verhaal van de geschiedenis van het straffen in Nederland op aansprekende wijze toegankelijk voor kinderen. Bij de tocht hoort een gratis boekje, waarin op beeldende wijze achtergrondinformatie over de verschillende historische periodes wordt gegeven.


Op de website www.vloekvanveenhuizen.nl is uiteenlopende achtergrondinformatie te vinden; van spreekbeurtinformatie tot spelletje, van interactieve tijdsbalk tot informatieve quiz. Ieder personage vertelt over zijn of haar eigen tijdperk; Gaius geeft informatie over de gehele geschiedenis van het straffen, van 1600 tot vandaag.


Neem hier alvast een kijkje:
 


De Vloek van Veenhuizen is mede mogelijk dankzij financiële steun van:

 

MondriaanFonds logo diap Logo-provincie-Drenthe
EULb3 cultuurfonds horizontaal kleur
SNS logo lijn BLAUW PMS 2768  

 

 

 

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord