Tentoonstelling Huis van Bewaring; van zolder tot museumstuk > Ben je 7 jaar of ouder en ga je graag op onderzoek uit? Dan is het Huis van Bewaring vast wat voor jou! In deze tentoonstelling ontdek je hoe er in een museum verzameld en bewaard wordt en ga je op zoek naar het verhaal van vijf raadselachtige voorwerpen…

Je begint op een stoffige rommelzolder waar spullen liggen die misschien wel interessant zijn voor het Gevangenismuseum. Kun jij ontdekken welke voorwerpen dat zijn?

Vervolgens ga je naar de onderzoeksruimte van Geert, die de spullen voor het museum verzamelt en bewaart. Daar onderwerp je de geheimzinnige voorwerpen aan een grondig onderzoek. Wat zijn het? Waar werden ze voor gebruikt en hoe oud zijn ze? En waarom zijn ze eigenlijk zo interessant voor het museum?

Tot slot kom je in het museumdepot, waar Geert zijn schatten bewaart. Wie weet, zie je hier de spullen van de rommelzolder weer terug en lukt het je eindelijk hun lang en goed bewaarde verhaal te ontrafelen.


Zie hier de aflevering van TV Drenthem_geert

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Ik accepteer cookies van deze website.