1
1
2
3
4
5

(Re)tour Veenhuizen, navigeren door heden en verleden > Meer beleven dan er in werkelijkheid is? Dat kan met (Re)tour Veenhuizen; een augmented reality tour van het Gevangenismuseum . Met augmented reality kunt u, op uw smartphone, verleden of toekomst ter plekke aan de realiteit toevoegen. De tour is ook zonder smartphone te wandelen of te fietsen.

Het Gevangenismuseum beheert een schat aan oude foto’s, verhalen, filmpjes, plattegronden en objecten, die getuigen van het uitzonderlijke verleden Veenhuizen. Met onze augmented reality tour (Re)tour Veenhuizen kunt u deze schatten op hun oorspronkelijke plek bekijken en beluisteren. Een bijzondere ervaring! De AR tour is mede mogelijk gemaakt door het Stedelijk Museum Amsterdam.

Er is een route uitgezet waarin tien locaties de hoofdrol spelen. Per locatie kunt u informatie opvragen. Soms is dit een filmpje, soms een oude foto, een andere keer hoort u een ex-bewoner spreken over deze plek. Wie geen lange route wenst te lopen, kan kiezen voor een van de drie deelroutes. Met het gratis (Re)tour Veenhuizen routeblad kunt u deze informatieve tour ook zonder smartphone wandelen of fietsen. Klik hier voor een recensie in het Historisch Nieuwsblad

De augmented reality tour is gratis beschikbaar; via Layar op de smartphone kan (Re)tour Veenhuizen eenvoudig worden geladen. Klik op het slotje hieronder voor een instructie.

Retourveenhuizen 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

Ik accepteer cookies van deze website.