bezoekersinfo
1
1
3
4
5
6
7
10
12

MUSEUMWINKEL de bajesklant > In onze leuke museumwinkel vindt u originele en verrassende cadeautjes, souvenirs, boeken en ansichtkaarten. Uniek is de speciaal voor het Gevangenismuseum ontworpen ‘bajeslijn’ met diverse Boefje T-shirts en een Boevenpaspoort. Ook de Drentse streekproducten en de nostalgische artikelen vinden gretig aftrek.

Bijzonder is de unieke, nostalgische lijn artikelen met tekeningen van Jan Spaan. Hij was één van de paupers in de dwanggestichten van Veenhuizen. Zijn kritische en humoristische tekeningen geven een beeld van het alledaagse gestichtsleven rond 1900. De tekeningen zijn o.a. terug te vinden op mokken, onderzetters, verjaarskalenders en kruikjes Landlopersbocht. Zoekt u een feestelijk cadeau? In de winkel vindt u tevens geschenkmanden met nostalgische- en streekproducten. Deze kunt u ook zelf vullen, u ontvangt dan 10% korting bij de kassa.

Museumwinkel de Bajesklant biedt een ruime collectie historische boeken over het gevangenisdorp Veenhuizen, de Maatschappij van Weldadigheid en het gevangeniswezen in het algemeen. Ook is er een bescheiden keuze in kinderboeken, misdaadromans en boeken over Drenthe. De Bajeslijn, ontworpen door Maaike Rensen, wordt nog verder uitgebreid met onder meer boefje-rompertjes, boxershorts en puzzels van het Gevangenismuseum. Illustratrice Natascha Stenvert tekende voor het museum een spannend Boevenspel voor het hele gezin.

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Ik accepteer cookies van deze website.

Akkoord