VJV1
Blokje Voorjaarsvakantie
VJV3

Voorjaarsvakantie > In de voorjaarsvakantie is er voor groot en klein weer van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Zo kunnen kinderen bajesknijpers maken op zondagmiddag en is er een speciale pauperrit met de Boevenbus naar het 'Vierde Gesticht', de begraafplaats van Veenhuizen.

Workshop Bajesknijpers

In de Bajes maakten gevangenen vroeger wasknijpers. Wat kun jij maken van een wasknijper? Of maak een boevenbus of boevenbutton aan onze gezellige knutseltafel. En natuurlijk kun je met je (groot) ouders de Lange Leo kinderroute doen, of de spannende speutocht de Vloek van Veenhuizen.

Datum  26 februari
Tijd  11.00-16.00 uur
Entree museum  kinderen t/m 4 jaar gratis, kinderen 5 t/m 12 jaar €4,50
Kosten Workshop  Gratis

Pauperrit met de Boevenbus

In deze rondrit ontdekt u niet alleen het fascinerende dorp Veenhuizen met zijn vele monumenten en gevangenissen, maar stapt u onderweg ook uit om samen met een gids te dwalen over de bijzondere begraafplaats, ook wel "Het Vierde Gesticht' genoemd. De begraafplaats is een stille getuige van de geschiedenis van Veenhuizen. Tussen 1831 en 1875 kregen hier meer dan 10.000 mensen een armengraf. De begraafplaats wordt indringend beschreven in de bestseller van Suzanna Jansen: Het Pauperparadijs.

Datum Zondag 26 februari
Tijd  14.00 en 14.30 uur
Kosten  €3,50 p.p. (excl. museumentree)
Aanmelden