1
2
3

VERRASSENDE ATTRACTIEs > Verrassende attracties in verrassende gebieden, het Gevangenismuseum in bajesdorp Veenhuizen, Kabouterland, het Hunebedcentrum en het Boomkroonpad bij Geopark de Hondsrug en Wonderwereld in natuurgebied Westerwolde. Doen, beleven en ontdekken voor de hele familie. Het Gevangenismuseum is één van de verrassende attracties, hier meer info over de rest:

Hunebedcentrum

Pal naast het grootse hunebed van Nederland ligt het Hunebedcentrum. Hier kunt u zien, horen en voelen hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en wonen. Door middel van multimediaproducties, een reconstructie van een hunnebed, landschapsmaquettes en nog veel meer kunt u zich terug wanen in de tijd van de hunebedbouwers, 5500 jaar geleden.

Voor meer informatie: www.hunebedcentrum.nl

Buitencentrum Boomkroonpad

Op de hondsrug heeft Staatsbosbeheer een bijzondere natuurattractie. Het Boomkroonpad start in een worteltunnel, waar je het ondergrondse leven ervaart met de dieren die hier leven. Vervolgens klim je omhoog naar de toppen van de bomen. Het pad gaat steeds hoger, tot de uitkijktoren, die een prachtig uitzicht geeft over het bos. Ook de omgeving van het Boomkroonpad is indrukwekkend. Je kunt hier heerlijk wandelen, er zijn diverse routes en spannende speurtochten voor kinderen.

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Wonderwereld

In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren. Ga op ontdekkingsreis en laat je verwonderen door Faunies, uilen, ringstaartmaki’s en nog veel meer!

Voor meer informatie: www.wonderwereld.nl

Kabouterland

Kom naar kabouterland Exloo, hoofdstad van de kabouterprovincie Drenthe. Ga mee op avontuur. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol, kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot. Neem het overdekte wandelpad naar de raadselachtige kasteelruïne en ontmoet leuke kleine dieren uit verre landen. Kabouterland biedt volop speeltuinplezier, picknickplekken en nog veel meer! Je komt ogen tekort.

Voor meer informatie: www.kabouterland.nl

Voor meer informatie bekijk hier de Verrassende Attracties krant.