museumweekend > Ook dit jaar doet het Gevangenismuseum weer mee met het landelijke Museumweekend dat op zaterdag 14 en zondag 15 april plaatsvindt. Het thema van het Museumweekend dit jaar is: Laat je verrijken door het museum.

Dit jaar kun je je in het Gevangenismuseum laten verrijken door de authentieke Elektriciteitscentrale. Deze is het hele weekend geopend voor het publiek. Op beide dagen worden er ook draaidemonstraties gehouden van de unieke Kromhoutmotor uit 1928. Deze demonstraties zijn een ware belevenis; zo zijn er wel vier mannen nodig om de motor aan het draaien te krijgen. Bij elke demonstratie wordt ook uitleg gegeven aan belangstellenden.

Uiteraard kun je dit weekend gratis het Gevangenismuseum bezoeken. Voor kinderen is er de Vloek van Veenhuizen. Het Gevangenismuseum heeft in een oud archief bijzondere papieren gevonden. Er wordt gesproken over ene Gaius, een verliefde jongen die zonder proces voor eeuwig is opgesloten in een vervloekte cel.... Het verhaal speelt zich af in het oude gebouw waarin het Gevangenismuseum is gevestigd. Volg het spannende spoor door het museum en hef de 'Vloek van Veenhuizen' op! Voor kinderen van ca 7 tot 12 jaar.

De demonstraties vinden beide dagen plaats om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur en duren ongeveer een kwartier.